En söndag utan hjärna.

Jag satt på ett fik i söndags och stekte mig i solen. förbi mig kommer en tonåring släpandes.
Hon är brutalt sminkad, har mjukisbyxa, nånform av kinaskor delux, och så då den numera standadiserade stora väskan, som bärs med uppenbara svårigheter i armvecket.

Vid varannat steg ska det dessutom stannas och tittas i speglande yta, plutas med läpparna och sedan rufsa till håret lite.
Nåväl, denna uppenbarelse släpade sig förbi och pratade i mobilen.

-"Mäh var är du? Jag är här nu!....JA!!! Jag är här!!
Men var då var! Jag är där du sa....mäh...Du sa att jag skulle åka till Hammarby sjöstad, och det har jag gjort nu!"

Hon stannar upp, plutar med munnen in i skyltfönstret, rufsar till håret och utbrister sedan:

-"Men du sa att jag skulle åka till hammarby sjöstad och det har jag gjort nu. Var är du? Jag vet väl inte att det finns flera stationer!"

hejja vår framtid! Vi är dömda!

Andra hör när du pratar i mobilen.

Vissa verkar tro att det inte hörs för andra när man pratar i mobilen, lite som bebisar som tror att de blir osynliga när de håller för ögonen.
Idag var jag på konsum, framför mig i kön står en tonårs tjej, jag vet inte hur gammal hon var, men jag vet att hon är under 18, för det var hon väldigt tydlig med att säga. Flera gånger.

Hon står där, men ett sexpack folköl under armen, den andra armen pressar hennes rosablingade mobil mot örat. Samtalet som vi alla i kön, plus kassörskan lät så här;

Tonårstjej: "Men asså, jag vete fan hur ja ska få dricka i helgen nu. men jesper bara sket i mig. Han sa att det var för mycket. Så sa han att jag skulle köpa själv. Men jag kan ju inte det, jag är ju inte ens 18, hur fan ska kunna det liksom? Nä jag veeeet!! Ja liksom, aaa och sen s¨å höll morsan på och bitchade om att jag skulle betala hemma mer och hjälpa till men jag....vänta"
*tjejen kommer nu fram till kassan, lassar upp sexpacjet på bandet, ler mot kassörskan, rotar i sin enorma handväska och fortsätter samtalet*
"Jo så jag sa till morsan, att det är fan din PLIKT att ta hand om mig tills jag fyller 18! Jag menmar det är ju föräldrarnas plikt att ta hand om barnen tills de blir myndiga. Och jag är FAN inte 18 än!"
Kassörskan: Ursäkta, har du legetimation?

Tonårstjejen glor på kassörksan.

"Nä, jag....eh...jag har glömt den. Men jag är 21.

Kassörskan: "Okej men varför sa du då i telefonen nyss att du var under 18?"
Tonårstjejen: "Eh...va? Hördes det?"

Ja tonårstjejen, det hördes, och till alla er andra som sitter och sladdrar om era privata grejjer, andra hör vad ni säger, och det är ganska få som är intresserade. Så knip käft!

Bli kö-effektiv!

Jag vet inte hur många gånger det har hänt, och om det bara händer mig.
Men jag blir lika trött och förbannad varenda gång.

Så här brukar det se ut:

Man hamnar i en kö för att beställa mat. Man har inget annat att göra i kön än att just bestämma vad man ska ha. Köerna tar ofta väääldigt lång tid. Varför undrar man när man står där. Men svaret får man ganska snabbt när man kommer fram till kassan. För där står fåntratt efter fåntratt och har inte bestämmt sig!!

"Åhh vad ska jag ha nu då?"
"Oj oj oj här var det mycket att välja på."

Jag har inte tid att ni ska först stå och spela fickpingis i kön och sen när ni kommer fram stå och vela. Ta en titt på menyn, bestämm vad du vill ha och beställ det när du kommer fram till kassan!
Ska det vara så svårt?

Men det som toppar allt är väl nästan när vuxna människor inte kan bestämma sig på mcdonalds, trots att de säkert vart där tusen gånger.
 Och till den om sinte vart där tusen gånger och har svort att bestämma sig kan jag säga: Allt smakar lika äckligt.

Så bli lite köeffektiv!


Hjälp tåget åker nog ifrån mig, även fast jag står nästan inne i vagnen och det är jättemånga som ska ut.

Det är en sån fantastisk upplevelse att stå inklämd i en tunnelbanevagn, det är så sjukt fullt med folk, och man har skumpat några stationer. Så saktar vagnen in vid stationen och jag ska gå av.
Dörrarna går upp, och mitt framför öppning står en man. Han börjar sakta med säkert att röra sig in i vagnen trots att det är helt fullt och det VÄLLER ut människor.
Mannen verkar inte ha intelligens nog att märka detta, utan HAN SKA IN.

Jag blev så sur så jag tacklade till honom på vägen ut.
Du surnar han! Och säger åt MIG att se mig för!

herregud, folk är idioter.

hur ska denna vä'rld klara sig, när människor inte ens har vett nog att låta människor kliva ur en fullsatt vagn innan han själv ska in.

Ja, men tänk om den åker iväg, brukar folk säga när jag tjatar om detta. Ja, tänk. Hur skulle det se ut om föraren bara slog igen dörrarna 5 sekunder efter de öppnat.
Och tänk om du skulle missa tinnelbanan i rusningstid. Då är det säkert hela 2 minuter till nästa.

Elton John har talat.

Saxat från dn.se, jag vet inte riktigt om det är värt att kommentera detta. Men när han säger att han slutat knarka, så tror i alla fall inte jag en sekund på honom!

"Artisten, låtskrivaren och multimiljonären Elton John har tröttnat på internet, och vill stänga ner det i fem år.

- Vi talar om saker som kommer att förändra världen och sättet människor lyssnar på musik, och det kommer inte att hända så länge folk sitter och bloggar på nätet, säger han till brittiska The Sun.

- Gå ut på gatorna och protestera istället för att sitta hemma och blogga!

Som ett gigantiskt experiment vill Elton stänga ner internet i fem år för att se vilken sorts konst som skapas under den tiden.

- Vad beträffar musik så är jag säker på att det skulle bli mycket intressantare än det är i dag.

Elton John har tidigare kallat sig "tidernas störste teknofob", och berättat att han äger varken mobiltelefon eller ipod. "

Patrik Ekwall

Ja....nä...ja vet inte riktigt.
Men ni vet ju vad bloggen heter.
Så om jag skriver den där uppblåsta killen namn i min blogg så borde det väl räcka? Eller?

Jag provar:
Mina damer och herrar:
PATRICK EKWALL

RSS 2.0