Storidioterna: Moderaterna

Nu suckar min mamma för att det blir en massa politik.
Men detta måste jag skriva.

Moderaterna är sånna JÄVLA idioter för att:

1) "//..//Idag finns det väl egentligen inga klassklyftor att tala om." Fredrik "ägget" Reinfeldt i P1 intervju. LO presenterar idag siffror om att företagsledningarna och andra höginkomsttagare i genomsnitt tjänar 41(FYRTIOEN!!! ) gånger mer än en industriarbetare. Om inte det är ett tecken på klassklyftor så kanske bostadsmarknaden kan vara en annan markör som våra nyliberala rikemanssöner i regeringen kan kolla på.

2) Rektor och en annan lärare ville ta över stockholms största gymnasieskola, Tibble Gymnasium i Täby. INGEN annan lärare ville ombilda till friskola, i princip INGEN av eleverna ville ombilda till friskola. INGA andra partier(inte ens dårarna i KD!) ville ombilda till friskola. ALLA andra partier bojkottar mötet där beslutet ska fattas för att tydligt markera hur fel detta är. Tror ni Moderaterna lyssnade? Nä just det, överklassen skiter i alla andra och följer bara sina snäva ideologiska ramar och går emot vad folket vill.

3) Moderater i olika kommuner lägger ut mer och mer vård till upphandling. Och reagerar inte när företag lägger skambud på tex hospis. I täby(Hmmm täby igen...) la ett "vård"företag ett bud som var 35 miljoner under alla andra. De skulle ta hand om cancerpatienter i slutstadiet. Då det alltså inte går att rädda dom. Det handlar om att ge dom ett värdigt slut. 8 läkare och ett antal sjuksköterskor har hittils sagt upp sig i protest mot den vården som ges. Patienterna som ofta har mycket ont, är förvirrade och djupt tyngda av dödsångest behöver trygghet.
De behöver relationer till de som vårdar dom.
Istället är det inte alls ovanligt att patienterna kan få träffa 10-15 olika sköterskor på 1 vecka. När Moderaterna ställs inför detta faktum svarar de så här: "Företaget har leveraret de volymer som vi beställt" (DN 12 Juni.)
Så det var ju en härlig människosyn som de nya arbetarpartiet har. Men det är ju såklart, de behöver ju inte riskera att hamna där själva. För de har ju råd att köpa sin lite finare vård.

Jag stannar där idag. Men jag tycker det är skrämmande att ett sånt parti, med uppenbar brist på empati, på fingertoppskänsla och koll på läget, lyckades lura så många att rösta på dom.

Jag menar det finns väl ingen(som inte sitter i regeringen verkar det som) som handen på hjärtat kan säga att det inte finns klassskillnader i dagens sverige.

Och om det är nån som läser detta som hävdar det så kan jag ge er en uppgift innan ni vädrar den åsikten:
Ta ett besök på en skola i Danderyd, häng med på ett föräldrarmöte, kolla på vad barnen har för kläder. sätt dig sen på rödalinjen och åk till Bredäng. Gör samma sak. Och om du inte hittar nån skillnad, då kan vi snacka om det. Men jag VET att du kommer hitta en stor skillnad. Och den skillnaden kallas bla klass.

För övrigt så är det ju härligt att Storlallaren Mats Odell varken kan förklara varför de ska sälja storproducerande och vinstgivande svenska företag till skitpriser eller att han lyssnar på kritiken som även kommer från egna led. Jag tror att Mats Odell antingen är hörselskadad eller bara dum i huvudet. Eller, mitt starkaste tips är att det är blanding av dom båda.

hej då.

Kommentarer
Postat av: Cliff Hanger

Väl rutet! Du får ta och skicka en kopia av detta inlägg till Moderaterna.

2007-06-16 @ 14:32:53
URL: http://tankaromstortochsmatt.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0